ONZE LOKALE PARTNERS.

KLEERLIJK
GRONINGEN - NEDERLAND

LOCATIE         Groningen

OPGERICHT    2019

Onze SS’21 collectie wordt volledig geproduceerd bij Kleerlijk in Groningen. Aangezien het sinds de oprichting van Llocals ons doel was om volledig lokaal te produceren, hebben wij Kleerlijk als onze partner gekozen. Wij zijn bij Kleerlijk langs geweest om daar samen onze eigen patronen te ontwikkelen. Dankzij onze partner kunnen wij lokaal op een eerlijke en verantwoorde manier produceren. Zo heeft Kleerlijk drie kleermakers in dienst met een vluchtelingenachtergrond, kan er bij hen ook in kleine oplages geproduceerd worden en wordt alles van begin tot einde in hun eigen atelier in elkaar gezet.

KATOENFABRIEK
UTRECHT - NEDERLAND

LOCATIE         Utrecht

OPGERICHT    2010

Onze SS’20 en AW’20 collecties zijn in samenwerking met onze partner de Katoenfabriek in Utrecht gemaakt. Zij hebben het artwork op onze kleding gedrukt. Het was voor ons belangrijk om een lokale drukkerij te vinden die duurzaamheid net zo belangrijk vindt als wij. De Katoenfabriek maakte het voor ons mogelijk om te zeefdrukken met inkten die water gedragen zijn, nauwelijks tot geen oplosmiddelen hebben en GOTS gecertificeerd zijn. Daarnaast is de Katoenfabriek duurzaam in hun gehele bedrijfsvoering, van de afvalscheiding tot aan de LED verlichting aan toe.

SAM TAILOR
AMSTERDAM - NEDERLAND

LOCATIE         Amsterdam

OPGERICHT   2017

Voor de afwerking van onze SS’20 en AW’20 collectie hebben wij samengewerkt met Sam Tailor. Wij kwamen in aanraking met Fahdi, de eigenaar van Sam Tailor, via Makers Unite. Dit is een organisatie die ondernemers in contact brengt met nieuwkomers om zo samenwerkingen tussen beide groepen te bevorderen. Fahdi is een aantal jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland gevlucht om hier een nieuw bestaan op te bouwen. In Syrië had hij een goed lopend kledingatelier en het was dan ook zijn droom om ook in Nederland weer een atelier op te bouwen.

PARTNERS OM TROTS OP TE ZIJN.